ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бої за Авдіївку: окупанти закликають пропагандистів "героїзувати" військових РФ

Російських пропагандистів закликають до створення матеріалів про "героїзм" окупантів у боях за Авдіївку. У матеріалах їм радять звертатися до досвіду радянської армії під час Другої світової війни, уникати інформації про втрати, фокусуючись на просуванні військ уперед.

Про це свідчать дані, які отримали активісти спільноти “Кібер Спротив”, зламавши операторів російської моніторингової системи “Катюша”.

Про це йдеться в телеграмі спільноти.

Активісти нагадали, що вже раніше отримували доступ до цієї системи й зберегли його. Це дало їм можливість перехопити багато цікавої інформації, зокрема про те, як росіяни активізують пропагандистів у висвітленні наступу росіян в Авдіївці та запереченні великих втрат, зазначають у “Кібер Спротиві”.

Документ, стверджують активісти, отримали зі скриньки начальника групи інформаційного забезпечення Дениса Беляєва.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2023 року українські хакери групи “Кібер Спротив” отримали доступ до департаменту інформації та масових комунікацій міністерства оборони РФ і передали в розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm внутрішню документацію та доступи до програмного забезпечення, що використовують російські військові пропагандисти.

Liked the article?
Help us be even more cool!