ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни створюють на окупованих територіях нове мережеве пропагандистське медіа

Росіяни на окупованих територіях створюють пропагандистське "Новое.Медиа".

Про це пише підконтрольний угрупованню “ЛНР” Луганскинформцентр.

Презентували "Новое.Медиа" в Ростові-на-Дону.

Головною редакторкою буде Лариса Ржондовська. З відкритих джерел відомо, що вона медіаменеджерка, колумністка, авторка тг-каналу "Дорогая Хурма". І вона незаконно їздила на окуповані території через закриті Україною пункти пропуску.

Спочатку "медіа" працюватиме на окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Втім, до кінця року, зазначила Лариса Ржондовська, у мережі з’являться гіперлокальні осередки в невеликих містах, а не тільки в окупованих обласних центрах. Їх планується створити близько 20.

Під час презентації Ржондовська називала окуповані території "Новороссией". Зауважимо, що приблизно з 2017 року це слово вже вийшло з ужитку. Але пропагандисти почали повертати його в інформаційний простір під час "Всемирного фестиваля молодежи" в Сочі.

Судячи з коментаря під дописом, аудиторія має сумніви в якості контенту, який створюють росіяни та місцеві пропагандисти на окупованих територіях.

Фото – скрін з підконтрольного угрупованню "ЛНР" телеграм-каналу ЛИЦ

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення росіяни активно створюють пропагандистські сайти, телеканали, радіостанції і навіть друковані газети, а також готують нових пропагандистів, які б працювали в них.

До прикладу, у Бердянську на узбережжі Азовського моря російські окупанти планують створити "федеральний освітній центр "Маяк".

У січні 2024 року російські окупанти анонсували старт проєкту "Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова", куди набирають школярів і молодь з тимчасово окупованої частини України.

Також у січні стало відомо, що російський проєкт на окупованих територіях "Нові в медіа" отримав мільйонний грант від "Фонду президентських грантів" РФ. На ці кошти росіяни планують створити в тимчасово окупованому Маріуполі "медіацентр" для підлітків.

У березні 2024 року на тимчасово окупованій території Запорізької області (ТОТ) росіяни запустили конкурс фотографій, який має на меті показати представників окупаційної влади, зокрема росгвардії, як захисників і рятівників. До участі у "фотоконкурсі" запросили не тільки військовослужбовців або співробітників росгвардії, а також "членів їхніх сімей, працівників ЗМІ та інститутів громадянського суспільства, що мають громадянство Російської Федерації".

Liked the article?
Help us be even more cool!